מוכנים לחגוג את יום הג'אנק פוד בגירסה משופרת ובריאה יותר? אספנו עבורכם מתכונים שמתובלים ברעיונות מקוריים ובריאותיים שישדרגו את התפריט המסורתי. מנאגטס ביתי עד כדורי גבינת פטה, כל מנה מוכנה להפתיע ולפנק אתכם בלי לוותר על הטעם המושלם. הצטרפו אלינו לפינוק שמשלב טעם ובריאות, כי גם יום הג'אנק פוד יכול להיות טעים ומעולה!
כדורי גבינת פטה פריכים
מרכיבים:
- 230 גרם קורנפלור
- 20 גרם קמח אורז
- 250 גרם גבינת פטה
- 2 כפות סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 ביצה
- 100 מ"ל חלב
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
- פוררו את גבינת הפטה, הניחו בקערה והוסיפו קורנפלור, קמח אורז, סוכר, מלח, סודה לשתייה וביצה.
- ערבבו בעזרת מטרפה והוסיפו חלב, מעט מעט, תוך כדי ערבוב עד שהחומרים מתמזגים יחד והבלילה אינה נוזלית יותר.
- כאשר כל המרכיבים משתלבים היטב והבלילה מתייצבת, לשו בידיכם עד שהבצק מרגיש כמו פלסטלינה. הניחו בצד לנוח כ-15 דקות במקום קר.
- לאחר מכן, צרו כדורים במשקל 30 גרם וחממו שמן בסיר לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס לטיגון. אם אין לכם מד חום, בדקו את הטמפרטורה על ידי השריית קטע קטן מהבצק; אם הוא צף על פני השמן לאחר מספר שניות, השמן מוכן; ודאו לבדוק את הטמפרטורה מעת לעת כדי לשמור עליה ולמנוע יתר חימום.
- טגנו את הכדורים בקבוצות עד שהם משחימים, הוציאו מהסיר וסננו על מגש מרופד בנייר סופג. הגישו בעודם חמים.
טרטר סלמון עם תפוחי אדמה
מרכיבים לרוטב טרטר:
- 1 ביצה מבושלת
- 10 גרם צלפים
- 10 גרם חמוצים
- ½ בצל ירוק
- 100 גרם מיונז
- 1 כפית חרדל
לתפוחי האדמה:
- 2 תפוחי אדמה גדולים
- שמן זית כתית מעולה
- מלח
- פלפל
לקישוט:
- סלמון מעושן
- פלפל שחור טחון טרי
- שמיר
הוראות הכנה:
- לרוטב טארטר ותוספות, בשלו ביצה במשך 10 עד 12 דקות. הסירו מהאש וקררו.
- קצצו את הביצה, הצלפים, החמוצים וחצי בצל ירוק דק דק ושימו בקערה עם המיונז והחרדל. ערבבו היטב וקררו במקרר.
- להכנת התפוחי אדמה קלפו וגרדו את תפוחי האדמה והבצל הירוק. סננו את שניהם בעזרת מגבת תה כדי להסיר מים עודפים, וערבבו בקערה עם שמן, מלח ופלפל.
- חממו מחבת עם שמן, והוסיפו מעט מהתערובת של תפוחי אדמה ובצל ירוק. הדקו את התערובת ליצירת מין לביבה. טגנו משני הצדדים, וחזרו על השלבים עם שאר התערובת.
- הגישו עם כף של רוטב טארטר וקצת סלמון מעושן. קשטו בפלפל שחור טחון טרי ושמיר טרי.
נאגטס עוף ביתי
מרכיבים לנאגטס:
- 1 תפוח אדמה גדול
- 1 חזה עוף
- ½ בצל ירוק או בצל אדום
- 1 ביצה
- 1 כף קורנפלור
- מלח
- פלפל
- שמן זית כתית מעולה
- כוסברה לקישוט
לרוטב:
- ½ שין שום
- 100 גרם מיונז
- 2 כפות רוטב ברביקיו
- 2 כפות דבש
- 1 כף חרדל גרגרים
הוראות הכנה:
- קלפו, וחתכו את תפוח האדמה לחתיכות ושימו בקערה שמתאימה למיקרוגל. כיסו בניילון נצמד, חוררו בו חורים ובשלו בהספק הגבוה במשך 5 דקות. הוציאו מהמיקרוגל והסירו את הניילון נצמד בזהירות כדי למנוע כוויות.
- חתכו את החזה והבצל לקוביות ושימו אותם במעבד מזון יחד עם תפוח האדמה האפוי. הוסיפו ביצה, קורנפלור, מלח ופלפל, וטחנו עד לקבלת תערובת אחידה.
- עצבו לנאגטס והניחו על מגש מחורר של תנור, שמרופד מראש בנייר אפייה.
- מרחו שמן או השתמשו בספריי ואפו במצב ב-180 מעלות, במשך 20-25 דקות, או עד שיזהיבו. אם הם משחימים מדי מצד אחד, הפכו אותם באמצע זמן הבישול לתוצאה אחידה.
- בינתיים, הכינו את הרוטב על ידי קילוף וגרידת השום לקערה. ערבבו עם שאר המרכיבים עד לשילוב מלא.
- הגישו את הנאגטס עם הרוטב וקשטו בכוסברה קצוצה.
המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.