באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר חזית הים רחב
באנר גורדון 240624
באנר חברה כלכלית 100724
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
באנר קריית אתא
באנר מוזאוני חיפה 030824

ט"ו בִּשְׁבָט פּוֹרֵחַ, אַךְ הַלֵּב קָמֵל • חג בצל המלחמה

עִם הָעָם בְּצִיּוֹן הַמְּבַכֶּה אֶת נְפִילַת לוֹחֲמָיו, וְעִם הִתְקַדֵּשׁ...

היהודי התשיעי • פרק 4

תקציר ב-30 באוקטובר 1942 קיבל מפקד הגסטפו באסטוניה הודעה שבכוונת...

צפו בסימני החיות בטבע – הם מסתירים התרחשויות מרהיבות

בתקופה הקשה בה אנו נמצאים, בה מתחוללת מלחמת חרבות...

דוד חבוב מחיפה • מלאך הילדים המיוחדים

דוד חבוב מנהל בהתנדבות את מועדון השייט לילדים בעלי...

במקום דגני בוקר עתירי סוכר, פותחים את הבוקר בריא

האפשרויות הקלאסיות של הבוקר, לא תמיד הכי בריאות: לחמים וגבינות עם אחוזי שומן גבוהים, דגני בוקר או מאפים מתוקים – כל אלו לגמרי משדרגים את ארוחת הבוקר בחופשה, אבל כשגרה – זו לא הבחירה האידיאלית עבור הגוף שלנו. השאלה אם טעים וגם בריא, זה בכלל אפשרי? בואו לשפוט בעצמכם – נסו לחולל את הנס: אוכלים דייסה שיבולת שועל, טופו לבנה ונהנים מזה, ולא פחות חשוב מוס שוקולד – אבל בריא!

מתכון דייסת שיבולת שועל עם פירות טריים – מצרכים:

  • 1 כוס פתיתי שיבולת שועל
  • 3 כוסות מים
  • 1 כפית דבש/ סילאן
  • קורט קינמון
  • פירות לפי הטעם

אופן ההכנה:

  • מבשלים בסיר את שיבולת השועל עם המים עד לרתיחה.
  • מוסיפים לדייסה המבושלת את הדבש ומערבבים  היטב עד להמסת כל הדבש.
  • קוצצים את הפירות שבחרנו לחתיכות בגדלים וצורות שרוצים.
  • שופכים את הדייסה לצלחת ומניחים מעל הדייסה את הפירות בצורה יצירתית.
  • מפזרים מעל את הקינמון.
דייסת שיבולת שועל עם פירות טריים (צילום: יחצ)

מתכון לאבנה טופו – המצרכים:

  • 1 חבילת טופו משי
  • 2 כפות גדושות של תבלין זעתר שומשום
  • מיץ לימון טרי מ-2 לימונים
  • מלח לפי הטעם
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • מכניסים את כל המרכיבים למטחנה וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מכניסים למקרר ל-6 שעות.

    *ניתן להגיש עם זילוף של שמן זית מעל וקורט זעתר לקישוט.
לאבנה טופו (צילום: יחצ)
לאבנה טופו (צילום: יחצ)

מתכון מוס שוקולד בכוס דקורטיבית – המצרכים:

  • 2  אבוקדו רכים (345 גרם)
  • 1/2 כוס אבקת קקאו (30 גרם)
  • 20 תמרים מזן ברהי (216 גרם)
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
  • 40 גרם סירופ מייפל טבעי

אופן ההכנה:

  • משרים את התמרים במים חמים, מקלפים את קליפתם ומגלענים.
  • טוחנים בבלנדר את כל המצרכים עד לקבלת מרקם חלק.
  • יוצקים את המוס לתוך שקית זילוף (עם או בלי צנתר) ומזלפים לתוך כוס דקורטיבית.

    *לקישוט ניתן לפזר פתיתי קוקוס.
מוס שוקולד טבעוני בכוס דקורטיבית (צילום: יחצ)

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

סקארמוש בעמק הזיתים • סיפור קצר

אורחות חיים בימים של פעם. מזמן! החבורה שערכה לי קבלת פנים בצורת מכות ותגרה המונית כשבאתי לראשונה למכולת בגיל שש, הפכה להיות לחבורת לוחמים מגובשת...

מוכרת לחם. מקצוע עתיק, פורע חוק ובלתי ניתן לדיכוי • סיפור קצר

מפגש באחד הימים שאמור היה לייצר נישוקים, הוליד במקום זה מבצע בילוש. שמועה עברה שבאחד הבתים על הגג קיים בית-בושת אולי בהגדרה אחרת. ממול...

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

הנגר מחיפה • סיפור קצר

לא הכל ניתן לגילוי מהטעם שליסטים עדיין משוטטים באין מפריע סיפור זה נולד בעקבות ספר שכתב האדריכל והסופר צ'רלס בלפור בשם 'האדריכל מפריז'. 1942. לוסיין...

דליה ליאון – 'אסקימו לימון' זה כאן, אצלנו בחיפה • סיפור קצר

הכניסה לבית-הספר "אליאנס" מרחוב החלוץ שימשה כמקום מפגש לחברה בימי שישי. תחילת שנות החמישים העליזות. מפגש קולני של חילופי ברכות ותכנון הבילוי עם מיטב...