כלב ים בחיפה בפעם השנייה תוך שבוע!

תצפית שנייה של כלב ים בחיפה בתוך שבוע! ארבעה ימים...
באנר גורדון 240624
באנר חברה כלכלית 100724
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר חזית הים רחב
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
באנר קריית אתא
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר מוזאוני חיפה 030824

החטופים ישוחררו רק לאחר עליית השמאל לשלטון • דעה אורי לב

לפעמים המציאות טופחת על פני, ואני רואה את האמת…...

גן חיפאי בהשפעה ספרדית

מי לא מכיר את גן האם בחיפה? זהו הגן...

להיכל עיריית חיפה בא בחור חדש – ישן

כניסתו של מר יונה יהב ללשכת ראש העיר חיפה...

תערוכת ״בתי הקולנוע השכונתיים של חיפה״ עוברת מקום

תערוכת הציורים "נוסטלגיה חיפאית - בתי הקולנוע של פעם״ של ד״ר דוד בר און אשר...

"עיין ערך: דת" • פרק 3 • דת – הערך הפסיכולוגי

השאלות הקיומיות העובדה שהדת נוכחת בחיינו מראשית ההיסטוריה אינה מקרית....

מתכונים שיחממו לכם את החורף • קדירת חומוס וסינייה בשר ותפוחי אדמה

בימי החורף הקרירים והגשומים, כשנשארים בבית, וממילא אין כ"כ לאן לצאת, כי קורונה… מה יותר מהנה מאשר להכין תבשילים טעימים שיחממו אתכם וגם, יספקו לכם בריאות, לגוף ולנשמה.

חי פה מגיש לכם מתכונים בדיוק נהדרים, באדיבותה של חלי ממן, מייסדת רשת המתמחה באורח חיים בריא. תיהנו! 

קדירת חומוס – מתכון

מרכיבים:

  • 1 כפית טחינה גולמית משומשום מלא או שמן זית
  • 1 כפית פפריקה אדומה חריפה או פלפל צ'ילי קטן
  • 5 גבעולים של בצל ירוק חתוך באורך 3 ס
  • 1.5 כוסות של חומוס גרגירים מבושלים
  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות גדולות
  • 15 יחידות עגבניות שרי חצויות או 3 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
  • מלח/פלפל
  • כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה – קדירת חומוס

 מאדים במחבת את העגבניות, הבצל הסגול והירוק כחמש דקות
מוסיפים את גרגירי החומוס ומאדים עוד כחמש דקות על אש בינונית ומתבלים.
מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים בעדינות.
מוזגים לצלחת הגשה.
מטפטפים מעל כפית טחינה גולמית/שמן זית, ומערבבים בעדינות.
ניתן להחליף את החומוס בקטניות שונות כגון: עדשים/פולי סויה-אדממה/שעועית יבשה/פול יבש וכו'.

קדירת חומוס • מתכון באדיבות חלי ממן (צילום: יח"צ)
קדירת חומוס • מתכון באדיבות חלי ממן (צילום: יח"צ)

סנייה בשר בקר ותפוחי אדמה – מתכון

מרכיבים:

  • חופן פטרוזיליה קצוצה או כוסברה (לפי הטעם)
  • 1  כפית שמן זית
  •  250 גרם בשר בקר רזה טחון
  • 1  בצל קצוץ
  • 3  תפוחי אדמה בגודל בינוני, מבושלים
  •  קורט ראס-אל-חנות, מלח פלפל שחור
  • 3  כפיות טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)
  • 3  כפות מים
  •  קורט מלח

אופן הכנהסנייה בשר בקר ותפוחי אדמה

חותכים כל תפוח אדמה ל- 4-5 פרוסות. מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עם כפית שמן זית, עד שהוא מזהיב מעט. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, את הפטרוזיליה (או הכוסברה) ואת התבלינים.  מאדים תוך כדי בחישה כ- 10 דקות, עד שהבשר משנה את צבעו.

מכינים את הטחינה:
בסיר קטן מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים והמלח ומחממים עד שמתחילים להופיע אדים. מחממים תנור ל-220 מעלות.  מסדרים בתבנית מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בשכבה אחידה, כך שיעלו מעל אחת על השנייה. מפזרים על הפרוסות את תערובת הבשר ומשטחים לשכבה אחידה. שופכים מעל הבשר את הטחינה החמה.  מכסים את הבשר עם שאר פרוסות תפוחי האדמה ומרססים בספריי שמן. אופים בתנור כ- 10 דקות, רצוי במצב גריל, עד ששכבת תפוחי האדמה משחימה מעט.

סנייה בשר בקר ותפוחי אדמה • מתכון באדיבות חלי ממן (צילום: יח"צ)
סנייה בשר בקר ותפוחי אדמה • מתכון באדיבות חלי ממן (צילום: יח"צ)

המתכונים באדיבות חלי ממן

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

כתבות קשורות לנושא זה

תגובה 1

הכתבה נעולה לתגובות. ניתן לשתף ברשת באמצעות כפתורי השיתוף

כל הכתבות בחי פֹה

סקארמוש בעמק הזיתים • סיפור קצר

אורחות חיים בימים של פעם. מזמן! החבורה שערכה לי קבלת פנים בצורת מכות ותגרה המונית כשבאתי לראשונה למכולת בגיל שש, הפכה להיות לחבורת לוחמים מגובשת...

מוכרת לחם. מקצוע עתיק, פורע חוק ובלתי ניתן לדיכוי • סיפור קצר

מפגש באחד הימים שאמור היה לייצר נישוקים, הוליד במקום זה מבצע בילוש. שמועה עברה שבאחד הבתים על הגג קיים בית-בושת אולי בהגדרה אחרת. ממול...

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

הנגר מחיפה • סיפור קצר

לא הכל ניתן לגילוי מהטעם שליסטים עדיין משוטטים באין מפריע סיפור זה נולד בעקבות ספר שכתב האדריכל והסופר צ'רלס בלפור בשם 'האדריכל מפריז'. 1942. לוסיין...

דליה ליאון – 'אסקימו לימון' זה כאן, אצלנו בחיפה • סיפור קצר

הכניסה לבית-הספר "אליאנס" מרחוב החלוץ שימשה כמקום מפגש לחברה בימי שישי. תחילת שנות החמישים העליזות. מפגש קולני של חילופי ברכות ותכנון הבילוי עם מיטב...