באנר גורדון 240624
באנר חזית הים רחב
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר חברה כלכלית 100724
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית אתא
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
פרסום בחי פה - רחב - מונפש

הדיפלומטיה כגשר בין תרבותי לעשיית שלום • סאמי יחיא • דעה

השבת השחורה של ה-7 באוקטובר החזירה אותי בזמן לשנת...

סיפורם של שורדי השואה שהקימו את הקיבוץ הימי 'כובשי הים'

בנימה אישית לפני מספר חודשים סיפר לי ידידי יעקב וימן,...

מים שקטים חודרים עמוק • הקשר בין המים לנפש האדם

בעולם הדימויים מים מייצגים את נפש האדם. כמו המים...

היכל הספורט רוממה • הבית של הכדורסל בחיפה

היכל הספורט רוממה הוא היכל הספורט העירוני של חיפה,...

מה עלינו לקחת מיום העצמאות? • דעה אבי נחמני

עם מה יוצאים מהימים הלאומיים? "כמו כל אהבה לאח, לא...

ללא גלוטן: מתכונים בריאים שאפשר להכין עם הילדים

הקייטנות הסתיימו להן, והילדים נמצאים במשך שעות בבית – לעיתים ללא פעילויות ועם חוסר באוכל בריא. כיצד נוכל להבטיח לילדים אשר רגישים לגלוטן, המתקשים למצוא מגוון מאכלים רחב, מנות בריאות ומזינות? 3 מתכונים ללא גלוטן עבור ילדים, שאפשר להכין עם הילדים בבית.

קנטוצ'יני ללא גלוטן

המצרכים לכ-20 עוגיות

  • 70 מ"ל (70 גרם) מים חמימים
  • 1/5 כפית שמרים יבשים
  • 20 גרם סוכר קנים אורגני
  • 100 גרם קמח תמי לביסקוויטים
  • 80 גרם פירות יבשים קצוצים (שזיפים, תמרים, משמשים, אגוזי מלך, חמוציות, צימוקים)
  • 20 גרם חמאת שקדים בכבישה קרה.

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה את המים, השמרים והסוכר.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים לעיסה חלקה.
  • מוסיפים את חמאת השקדים והפירות היבשים ומערבבים עד לקבלת עיסה הומוגנית.
  • משמנים את כפות הידיים, יוצרים כיכר מתערובת הבצק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • אופים במשך כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות. מוציאים ומצננים מעט.
  • פורסים את הכיכר לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים על רשת התנור.
  • מכניסים לייבוש בתנור בחום של 140 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד לקבלת הפריכות הרצויה.
  • מוציאים מהתנור, מצננים ומאחסנים בקופסא אטומה.
קנטוצ'יני ללא גלוטן (צילום: יח''צ)
קנטוצ'יני ללא גלוטן (צילום: יח"צ)

חטיף אנרגיה בייתי בטעם שוקולד

המצרכים:

  • 100 גרם פצפוצי אורז מלא
  • 100 גרם שיבולת שועל עבה/דקה
  • חצי כפית אבקת קקאו
  • 5 כפות סילאן
  • 50 גרם מים רותחים
  • 100 גרם חצי כוס מים קרים

אופן ההכנה:

  • מפוררים חלק מפצפוצי האורז בקערה על לקבלת אבקה.
  • מערבבים בקערה נפרדת את שיבולת השועל עם המים הרותחים עד לספיגה מלאה.
  • מערבבים יחד את עיסת שיבולת השועל עם פצפוצי האורז, הקקאו, הסילאן, המים הקרים עד לקבלת עיסה דביקה.
  • יוצרים צורות כיד הדמיון הטובה.
  • אפשר לאכול מיידית או לאחר אחסון של חצי שעה במקרר.
  • *ניתן לצפות בפתיתי קוקוס. 
קנטוצ'יני ללא גלוטן (צילום: יח''צ)
קנטוצ'יני ללא גלוטן (צילום: יח"צ)

ממרח עדשים כתומות בטעם פיצה

המצרכים:

  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 כפית שמן זית
  • 3 עגבניות גדולות
  • 1 כפית מלח הימאלייה
  • חופן בזיליקום
  • כפית אורגנו יבש

אופן ההכנה:

  • מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים הכתומות עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים.
  • חולטים את העגבניות ומקלפים מהן את הקליפה.
  • קוצצים את העגבניות והבזיליקום דק-דק.
  • מכניסים למטחנה את העגבניות, שמן הזית, הבזיליקום, האורגנו, המלח והעדשים הכתומות עד לקבלת ממרח חלק.
  • *ניתן למרוח בכריך הילדים לבית הספר או לנגב עם פיתה.
ממרח עדשים כתומות בטעם פיצה (צילום: יח''צ)
ממרח עדשים כתומות בטעם פיצה (צילום: יח"צ)

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר. השיעורים מיועדים גם לילדים הרגישים לגלוטן והם מקבלים את המצרכים המתאימים להם  כדי שיוכלו להשתתף כמו כל שאר הילדים בשיעור.

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

סקארמוש בעמק הזיתים • סיפור קצר

אורחות חיים בימים של פעם. מזמן! החבורה שערכה לי קבלת פנים בצורת מכות ותגרה המונית כשבאתי לראשונה למכולת בגיל שש, הפכה להיות לחבורת לוחמים מגובשת...

מוכרת לחם. מקצוע עתיק, פורע חוק ובלתי ניתן לדיכוי • סיפור קצר

מפגש באחד הימים שאמור היה לייצר נישוקים, הוליד במקום זה מבצע בילוש. שמועה עברה שבאחד הבתים על הגג קיים בית-בושת אולי בהגדרה אחרת. ממול...

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

הנגר מחיפה • סיפור קצר

לא הכל ניתן לגילוי מהטעם שליסטים עדיין משוטטים באין מפריע סיפור זה נולד בעקבות ספר שכתב האדריכל והסופר צ'רלס בלפור בשם 'האדריכל מפריז'. 1942. לוסיין...

דליה ליאון – 'אסקימו לימון' זה כאן, אצלנו בחיפה • סיפור קצר

הכניסה לבית-הספר "אליאנס" מרחוב החלוץ שימשה כמקום מפגש לחברה בימי שישי. תחילת שנות החמישים העליזות. מפגש קולני של חילופי ברכות ותכנון הבילוי עם מיטב...