עדכון ליום 8/7/24, מאת משרד הבריאות – ביטול הצו:
בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לחוק רישוי עסקים התשכ"ח-1968 (להלן "החוק"), אני מבטל בזאת את צו ההפסקה המנהלי שהוצאתי בתאריך 5.7.24 לאטליז "לואי", רחוב דרך אלנבי 67, חיפה, הנמצא בבעלותך.
ביום 8.7.24 נערכה ביקורת בעסק הנדון על ידי מפקחת בריאות הסביבה בלשכתנו. בביקורת זו נמצא כי הליקויים העיקריים שנצפו בעסק, ואשר היוו את הסיבה להוצאת הצו, תוקנו. לאור כך, הוסרה הסכנה לבריאות הציבור.
מובהר כי עליכם לתקן את הליקויים הנותרים המפורטים בדו"ח הביקורת מיום 8.7.24, ולהפעיל את האטליז רק בהתאם לאישור ולרישיון העסק שניתן לו. אין לבצע בו פעולות שאינן מאושרות.
ממשרד הבריאות נמסר לחי פה:
ד"ר יהונתן דובנוב, סגן רופאת מחוז חיפה, חתם ביום ו' 05/7/24) על צו הפסקה מנהלי לאטליז "לואי", רח' דרך אלנבי 67, חיפה.
עפ"י צו ההפסקה שהוציא הד"ר דובנוב למנהלי איטליז "לואי" שברחוב דרך אלנבי 67, או למי מטעמם, עליהם להפסיק את הפעלת העסק באופן מיידי: אין לייצר / להכין מזון / לעשות כל טיפול במזון / להוציא / לשווק ו/או לעשות כל שימוש בכל המוצרים הנמצאים בעסק, וכן אין להכניס מוצרים לעסק, כל זאת עד לביטול הצו.
את הצו לאטליז "לואי" הוציא ד"ר דובנוב לאור הממצאים החמורים שנמצאו בעסק במהלך הביקורת שנערכה ביום 4/7/24 על ידי מפקחת בריאות הסביבה בלשכת והווטרינר העירוני של עיריית חיפה.
מתוך המסמך: "העסק נמצא במצב תברואתי, תחזוקתי ותפעולי ירודים ביותר, עם ליקויים חמורים המסכנים באופן מידי את בריאות הציבור. בנסיבות המתוארות, בשל חומרת הממצאים ומיידיות הסכנה שמהווים לבריאות הציבור אני מוציאה צו הפסקה מנהלי לעסק לפני שימוע".
פירוט הליקויים שנצפו בעסק בעת הביקורת:
- מתבצעות פעולות יצרניות אסורות בעסק, הכוללות, בין היתר, טחינה מראש, תיבול, הקפאת בשרים ואריזה בוואקום. הושמדו כ-50 ק"ג בשרים קפואים ללא סימון, חלקם מתובלים.
- בעסק מבצעים טיפול בעופות ובקר ללא התנאים הנדרשים לכך מבחינת שטחי עבודה ואין חלוקה למדורי עבודה נפרדים (קיים כיור אחד בלבד בעסק) סכנת זיהום צולב.
- קיימת מעשנה מחוץ לעסק.
- על יד המסור המשמש לניסור בשר גולמי נמצאו פיתות ובשר מבושל. סכנת זיהום צולב.
- נמדדה טמפ' של 26 מע"צ באזור עבודה עם בשר.
- מתבצעות פעולות אריזה מראש בהיעדר חדר עבודה.
- אין הפרדה בוויטרינה בין עופות לבקר. סכנת זיהום צולב.
- בעסק מתבצעת מכירת מוצרי מזון מוכן, בין היתר לחמניות המבורגר בתפזורת. כמו כן, גבינות פרמז'ן ארוזות הוחזקו בטמפ' החדר בניגוד להוראות יצרן.
- נמצאו מוצרים למכירה ללא סימון ו/או סימון תקני, בין היתר חמוצים, קוסקוס מבושל.
- נמדדה טמפ' של 18 מע"צ בבשר טחון בעת הכנת קציצות. כמו כן, צג הטמפ' במכונת הטחינה הראה 21 מע"צ.
- קיים אזור בעסק בו התקרה נמוכה ומעליו גלריה. התקרה נמצאה מלוכלכת, עם קילופי צבע וטיח. (קילופי טיח עקב פתיחת דלת חדר קירור).
כמה שילמו כדי להיפתח שוב? האל דרך שוחד.
הבשר המוברח שנשמר בטמפרטורות חדר לחסוך על קירור – הושמד.
עכשיו כשנפתח מחדש אפשר להמשיך להביא בשר מוברח שיישמר בטמפרטורות
חדר לחסוך על קירור.
משרד הבריאות סגר ופתח עסק עם ליקויים מסכני חיים תוך יומיים
מי מאמין שהכל תוקן וזה נעשה בצורה מקצועית תוך יומיים? חחחח
בושה וחרפה
מכרו לנו בשר פגום
מ קורה פה ? קודם מודיעים בשופקות ובסירנות שהמקום גורם פגיעה בבריאות הציבור , וצריך לסגור מייד ועוברים כמה ימים והכל פתאום בסדר
…מאוד מעורר חשד לאי סדרים במערכת הבריאות ובזלזול ורמיסה גסה של האזרח ושל אותו סוחר שנפגע …..לערב מייד את רשויות הפיקוח להפסיק את הדבר הזה , יש לערב את כל גופי האכיפה ןהביקורת ולהגן על האזרחים האומללים מפני המערכת הפושעת ומעשים המכוערים והנפשעים הללו , זכויות האדם והאזרח נרמסות ברגל מכוערת וגסה של חסרי מצפון מטונפים!!!!! לשים לזה סוף!!! עכשיו ומייד !!!!!!
איזה שטויות בזמן האחרון משרד הבריאות רק עושה כסף על העסקים כל שבוע אותו סיפור כתוב סגרו למישהו אחר למישהי שאני מכירה גם סגרו רק חיפשו דברים והמקום יותר נקי מבית מרקחת לא נותנים לאנשים להתפרנס בכבוד
הזול עולה יקר.
האם גם בדקו לאיזה מסעדות הוא מוכר?
מה אעשה עכשיו עם החזירים?
גועל נפש. זו הסיבה שאני לא אוכלת בשר.
רעל.
לסגור לצמיתות. בושה לתאבת בצע.
גועל נפש. זו הסיבה שאני לא אוכלת בשר.
רעל.
לסגור לצמיתות. בושה לתאבת בצע.
לא לדאוג. שבוע הבא הכל פתוח באותה מתכונת ולא קרה פה כלום כלום.
תודה לד"ר יהונתן דובנוב ולצוות הפיקוח.
ממש סכנת נפשות!
מצטרף לשאלה ששאלו קודמי… מדוע לא הוגשו כתבי אישום נגד בעלי החנות והמנהל?
ולמה הבעלים לא עצור לחקירה????,
למה הבעלים לא נלקח ךחקירה ונפתחים כתבי אישום?!?!