באנר חברה כלכלית 100724
באנר גורדון 240624
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר חזית הים רחב
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
באנר קריית אתא
באנר מוזאוני חיפה 030824

החטופים ישוחררו רק לאחר עליית השמאל לשלטון • דעה אורי לב

לפעמים המציאות טופחת על פני, ואני רואה את האמת…...

רחוב נורדאו המדרחוב הראשון בעיר חיפה • יוסי לובלסקי

גלגולו של פסאז' שתמהיל הבילוי והפנאי הועתק למתחמי בטון...

"ממי, בוא תראה! נכנסו עוד 3 אניות לנמל!" • לילי מילת תופסת מדף

רואה חשבון. אנשים רבים, בייחוד בעלי עסקים, פניהם יתכווצו...

הסיפור מאחורי מוזיאון רכבת ישראל בחיפה

קטרים וקרונות מפוארים הלכתי השבוע למוזיאון רכבת ישראל שנמצא בתחנת...

הסיפור "אוכל קדימה אוכל" • חלק 4 • ״אל אחוזה הקטנה״

מבוא לסיפור "אוכל קדימה אוכל" סיפור זה מתאר את הכמיהה...

מתכונים שילדים יכולים להכין לבד

הילדים של היום יודעים לעשות כמעט הכל לבד, אפילו דברים שחלקנו מתקשים בהם, כמו איך לתקן בעיות באינטרנט או להפוך תמונה של סבתא מלפני 80 שנה לצבעונית בעזרת ה-AI. אז אם הם יודעים לעשות הכל לבד, למה שלא יידעו גם לבשל בעצמם? אספנו עבורכם שלושה מתכונים בריאים, מזינים ופשוטים להכנה – כאלו שגם הילדים יוכלו להכין לבדם בימי החופש.

פסטיבל ירקות

המצרכים לפסטה:

  • 1 חבילת פסטה מקמח כוסמין מלא / חיטה מלאה
  • כפית מלח

המצרכים לרוטב:

  • 1 בצל
  • 2 עגבניות
  • 1 גמבה אדומה
  • 1 סלק מבושל
  • חופן עלי סלרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כפית אורגנו
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 5 כוסות מים

אופן ההכנה:

  • מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים.
  • כשהפסטה רכה מסננים אותה מהמים אבל משאירים 1 כוס מי בישול הפסטה.
  • חולטים את העגבניות (מכניסים אותן לקערה עם מים רותחים) ומקלפים מהן את הקליפה.
  • קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו קלות במחבת עם שמן הזית.
  • קוצצים את העגבניות, הגמבה האדומה, הסלק ומוסיפים אותם למחבת.
  • מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המלח, הפלפל שחור, האורגנו והמים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.
  • מכניסים למחבת את הפסטה עם מי הבישול שלה ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את עלי הסלרי ומשאירים לבישול של עוד 5 דקות.

הצעה – הגישו את הרוטב בנפרד.  

פסטיבל ירקות (צילום: יח''צ)
פסטיבל ירקות (צילום: יח"צ)

המתכון: כריך עם ממרח טופו בטעם פיצה (טבעוני בריא)

המצרכים:

  • חבילת טופו משי (רך)
  • חופן עגבניות מיובשות
  • כפית אורגנו
  • חופן בזילקום טרי
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1 כפית מים
  • קורט מלח הימאלייה

אופן ההכנה:

  • קוצצים את העגבניות המיובשות לחתיכות קטנות.
  • קוצצים את עלי הבזילקום לחתיכות קטנות.
  • טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  • מורחים את התערובת על פרוסת לחם (מקמח מלא).

נשמר עד שבוע במקרר.

כריך עם ממרח טופו בטעם פיצה (טבעוני בריא) (צילום: יח''צ)
כריך עם ממרח טופו בטעם פיצה (טבעוני בריא) (צילום: יח"צ)

פלאפל וטחינה – הכי ישראל שיש!

המצרכים לכדורים:

  • 1 כוס של גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 בצל לבן יבש
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • כף כמון
  • רבע כפית מלח הימאלייה

המצרכים לטחינה:

  • חצי כוס טחינה גולמית משומשום מלא
  • חצי כוס מים
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • מלח לפי הטעם
  • 1 שן שום כתוש

אופן ההכנה:

  • מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי התערובת לכדורים עד לקבלת עיסה אחידה ודביקה.
  • קורצים עיגולים מהעיסה ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  • אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך רבע שעה-20 דקות.
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת תערובת חלקה.

הצעה: מוסיפים סלט ירקות טרי ומגישים עם הפלאפל והטחינה. 

פלאפל וטחינה (צילום: יח''צ)
פלאפל וטחינה (צילום: יח"צ)

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" עבור משרד החינוך, ומורה לחינוך תזונתי בבתי הספר.

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

אין כמו כלא-יפו בלילות • סיפור קצר

ממש לא נעים להיזכר, גם לא כחוויה. 1963.לפני חודשים מספר השתחררתי מהצבא. החודשים האלה עברו לפני עידנים, אך הסיפור אינו מופיע ברפרטואר של כל אזרח...

אילנה – עיסוקי ילדות רבים נשכחו וטוב ששמירת ניירת המזכירה נשכחות • סיפור קצר

איש באוגדה 51 של חיל ההנדסה המלכותי מחיל המשלוח הבריטי לא ידע שטוראי דניס סמית מסתיר סוד גדול. הסיפור החל בפריז ב – 1914...

אלפרון היזהר, אני מאחוריך! ניסיון לקריירה קרבית • סיפור קצר

ברגע שהחזקתי בידי רובה כפול-קנה הבנתי שהחיים לא יחזרו להיות כימים ימימה. נכון שזה רובה משלח טילים עם גומייה והטילים היו חרצנים של דובדבנים...

בית כארמאן – על קצה המזלג של עבר מתוק עם תקוות וורודות • סיפור קצר

רחוב השמש בחיפה, בית אבן פינתי גדול ובו מספר כניסות. "בית כארמאן" על שם הבעלים. ערבי עשיר שבנה את הבניין ונהנה משכר דירה מעשרות...

ילד בן 5 נפל מחלון קומה 3 בחיפה; במצב קשה ויציב

ילד בן 5 נפל מחלון קומה 3 בחיפה ונמצא במצב קשה אך יציב. כוחות ההצלה פעלו במהירות והמשטרה פתחה בחקירה לבדיקת נסיבות האירוע.