באנר חברה כלכלית 100724
באנר גורדון 240624
באנר חזית הים רחב
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר קריית אתא
באנר מוזאוני חיפה 030824

בגלריית מוחין בחיפה – כשהתותחים רועמים המוזות אינן שותקות

בעיר התחתית בצהרי יום שבת (4.5.24) נפתחה תערוכה אשר...

היהודי התשיעי • פרק 4

תקציר ב-30 באוקטובר 1942 קיבל מפקד הגסטפו באסטוניה הודעה שבכוונת...

"עיין ערך: דת" • פרק 11 • זהות יהודית וזהות דמוקרטית • דעה

איך נשמור על זהות יהודית לצד זהות דמוקרטית במדינת ישראל.

PowerPoint בעידן הבינה המלאכותית • מדריך מקיף למנהלים ואנשי מקצוע

Microsoft PowerPoint נותר כלי מרכזי בעולם העסקים והאקדמיה, אך...

המלון בבת גלים נבנה במהירות הבזק על אף שהוא חוסם את קו החוף

זוהי כתבת המשך לכתבה שפרסמתי לפני כחודשיים בתקופת הבחירות...

מנות מקוריות וחגיגיות לפתוח איתן את השנה • סילבסטר 2024

ערב השנה הלועזית החדשה מתקרב בצעדי ענק ואיתו ההתלבטויות איך לחגוג אותו. עבור מי שמעדיף להישאר בבית, אופציה טובה היא להכין ארוחה אלגנטית עם שילובים חדשים ומפתיעים. לקראת ה-31 לדצמבר, הנה הצעה לשלוש מנות מיוחדות וחגיגיות: סלמון אפוי ברוטב שמיר, סוכריות עוף במטבל פירות יער וקונכיות תפוחים וקרמל.

סלמון אפוי ברוטב שמיר – מרכיבים:

  • 1 נתח סלמון במשקל של עד 500 גר'
  • 100 מ"ל רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • שום
  • 200 מ"ל מיץ תפוזים
  • יוגורט יווני טבעוני
  • לימון
  • מלח
  • פלפל
  • בצל שאלוט קצוץ
  • שמיר
  • שקדים קצוצים
  • חמוציות/צימוקים
  • פטרוזיליה
  •  רימון
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)

הכנה:

  • בקערה קטנה, מערבבים רוטב סויה, דבש, חצי שן שום מגורדת ומיץ תפוזים למרינדה.
  • מניחים את הסלמון על תבנית אפיה, כך שהקשקשים כלפי מטה. יוצקים מעליו את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות.
  • אופים 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.
  • בינתיים, מכינים את רוטב היוגורט הטבעוני. מסננים את היוגורט היווני הטבעוני בעזרת מסננת. לאחר מכן, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ. מערבבים היטב לפיזור אחיד בתוך היוגורט.
  • מקפיצים את החמוציות והשקדים הקצוצים במחבת עם מעט מרגרינה בטעם חמאה.

הרכבה והגשה:

  • מוציאים את הסלמון מהתנור. 
  • מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני.
  • מפזרים מלמעלה את החמוציות והשקדים הקצוצים.
  • מעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה.
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)

סוכריות עוף במטבל פירות יער – מרכיבים:

  • שוקי עוף
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית קארי
  • פלפל
  • מלח
  • 10 פרוסות פסטרמה הודו איכותית לבחירתכם
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )

בשביל הרוטב:

  • 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 5 כפות דבש
  • 100 גרם סוכר חום
  • 200 גרם פירות יער

לקישוט:

  • עירית

הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • עבור ה'סוכריות', מנקים את עצם העוף מהעור ודוחפים את הבשר מעלה לכדי יצירת המראה של הסוכרייה.
  • מערבבים את כל התבלינים יחד עם מלח בקערה ומצפים את סוכריות העוף בתערובת.
  • מגלגלים את פרוסות הפסטרמה מסביב לבשר העוף ומכסים את העצם בנייר אלומיניום בכדי למנוע שריפה שלה.
  • מסדרים את השוקיים הפוך במדף האפייה בין הרווחים של הרשת. אופים בתוכנית גריל עליון טורבו כשהחום בתוך העוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס.
  • כשהעוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס, מוציאים את העוף מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות כשהוא במצב טיגון אוויר חם.
  • עבור הרוטב, ממיסים מרגרינה בטעם חמאה, ואז מוסיפים את פירות היער, הדבש והסוכר. מבשלים 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים ומניחים בצד.
  • טובלים את השוקיים ברוטב ומניחים אותם בחזרה על הרשת לבישולם כשהם תלויים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מתקרמל.
  • מגישים עם מעט רוטב ומקשטים בעירית.
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )

קונכיות תפוחים וקרמל – מרכיבים לתפוחים המקורמלים:

  • 3-4 תפוחים ירוקים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון

לטורטיות:

  • 2 טורטיות גדולות מחיטה מלאה
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

למילוי ולקישוט המסקרפונה הטבעוני:

  • 150 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית
  • 3 כפות יוגורט יווני טבעוני
  • תימין לקישוט

הכנה:

  • קולפים, מוציאים את הליבה וחותכים את התפוחים לקוביות. מבשלים סוכר במחבת על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתקרמל.
  • מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון למחבת ומבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך רבע שעה. מעבירים את התערובת לכלי זכוכיות ומצננים במקרר.
  • בינתיים מכינים את הטורטיות: באמצעות רינג מתכת קורצים עיגולים קטנים מהטורטיות.
  • מערבבים מרגרינה בטעם חמאה, סוכר וקינמון בקערה ומברישים את עיגולי הטורטיות בתערובת.
  • מניחים את עיגולי הטורטיות על רשת התנור כשהן הפוכות ומקופלות על הרשת. אופים במצב טיגון אוויר חם ב-200 מעלות צלזיוס למשך 8-10 דקות.
  • מצננים מעט את קונכיות הטורטיות כדי לשמור על צורתן. הופכים אותן וממלאים בגבינת מסקרפונה טבעונית שמעורבבת עם יוגורט יווני טבעוני. מלמעלה מניחים מתערובת התפוחים.
  • מקשטים בעלי תימין, ומגישים.
קונכיות תפוחים וקרמל (צילום: Teka Studio )
קונכיות תפוחים וקרמל (צילום: Teka Studio )

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

תגובה 1

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

סקארמוש בעמק הזיתים • סיפור קצר

אורחות חיים בימים של פעם. מזמן! החבורה שערכה לי קבלת פנים בצורת מכות ותגרה המונית כשבאתי לראשונה למכולת בגיל שש, הפכה להיות לחבורת לוחמים מגובשת...

מוכרת לחם. מקצוע עתיק, פורע חוק ובלתי ניתן לדיכוי • סיפור קצר

מפגש באחד הימים שאמור היה לייצר נישוקים, הוליד במקום זה מבצע בילוש. שמועה עברה שבאחד הבתים על הגג קיים בית-בושת אולי בהגדרה אחרת. ממול...

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

הנגר מחיפה • סיפור קצר

לא הכל ניתן לגילוי מהטעם שליסטים עדיין משוטטים באין מפריע סיפור זה נולד בעקבות ספר שכתב האדריכל והסופר צ'רלס בלפור בשם 'האדריכל מפריז'. 1942. לוסיין...

דליה ליאון – 'אסקימו לימון' זה כאן, אצלנו בחיפה • סיפור קצר

הכניסה לבית-הספר "אליאנס" מרחוב החלוץ שימשה כמקום מפגש לחברה בימי שישי. תחילת שנות החמישים העליזות. מפגש קולני של חילופי ברכות ותכנון הבילוי עם מיטב...