באנר החברה הכלכלית 100724
באנר חברה כלכלית 100724
באנר חזית הים רחב
באנר גורדון 240624
באנר מוזאוני חיפה 030824
פרסום בחי פה - רחב - מונפש
באנר קריית אתא
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724

כיצד נוצרו מפלצות הג'לי? • על המדוזות הענקיות בחיפה

לאחר שתושבי חיפה צפו ביום שלישי 13.2.24 במדוזות בעלות...

״ארמון״ – מבית קולנוע למגדל משרדים מן הגבוהים בחיפה

מגדל ארמון הינו מגדל משרדים שהוקם במקום בית הקולנוע ״ארמון״...

מנות מקוריות וחגיגיות לפתוח איתן את השנה • סילבסטר 2024

ערב השנה הלועזית החדשה מתקרב בצעדי ענק ואיתו ההתלבטויות איך לחגוג אותו. עבור מי שמעדיף להישאר בבית, אופציה טובה היא להכין ארוחה אלגנטית עם שילובים חדשים ומפתיעים. לקראת ה-31 לדצמבר, הנה הצעה לשלוש מנות מיוחדות וחגיגיות: סלמון אפוי ברוטב שמיר, סוכריות עוף במטבל פירות יער וקונכיות תפוחים וקרמל.

סלמון אפוי ברוטב שמיר – מרכיבים:

  • 1 נתח סלמון במשקל של עד 500 גר'
  • 100 מ"ל רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • שום
  • 200 מ"ל מיץ תפוזים
  • יוגורט יווני טבעוני
  • לימון
  • מלח
  • פלפל
  • בצל שאלוט קצוץ
  • שמיר
  • שקדים קצוצים
  • חמוציות/צימוקים
  • פטרוזיליה
  •  רימון
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)

הכנה:

  • בקערה קטנה, מערבבים רוטב סויה, דבש, חצי שן שום מגורדת ומיץ תפוזים למרינדה.
  • מניחים את הסלמון על תבנית אפיה, כך שהקשקשים כלפי מטה. יוצקים מעליו את המרינדה ונותנים לו לנוח למשך 30 דקות.
  • אופים 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.
  • בינתיים, מכינים את רוטב היוגורט הטבעוני. מסננים את היוגורט היווני הטבעוני בעזרת מסננת. לאחר מכן, מוסיפים מעט מיץ לימון, מלח, פלפל, בצל והרבה שמיר קצוץ. מערבבים היטב לפיזור אחיד בתוך היוגורט.
  • מקפיצים את החמוציות והשקדים הקצוצים במחבת עם מעט מרגרינה בטעם חמאה.

הרכבה והגשה:

  • מוציאים את הסלמון מהתנור. 
  • מכסים אותו ברוטב היוגורט הטבעוני.
  • מפזרים מלמעלה את החמוציות והשקדים הקצוצים.
  • מעטרים בגרעיני רימון ועוד שמיר או פטרוזיליה.
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)
סלמון אפוי ברוטב שמיר (צילום: Teka Studio)

סוכריות עוף במטבל פירות יער – מרכיבים:

  • שוקי עוף
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית קארי
  • פלפל
  • מלח
  • 10 פרוסות פסטרמה הודו איכותית לבחירתכם
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )

בשביל הרוטב:

  • 4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
  • 5 כפות דבש
  • 100 גרם סוכר חום
  • 200 גרם פירות יער

לקישוט:

  • עירית

הכנה:

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • עבור ה'סוכריות', מנקים את עצם העוף מהעור ודוחפים את הבשר מעלה לכדי יצירת המראה של הסוכרייה.
  • מערבבים את כל התבלינים יחד עם מלח בקערה ומצפים את סוכריות העוף בתערובת.
  • מגלגלים את פרוסות הפסטרמה מסביב לבשר העוף ומכסים את העצם בנייר אלומיניום בכדי למנוע שריפה שלה.
  • מסדרים את השוקיים הפוך במדף האפייה בין הרווחים של הרשת. אופים בתוכנית גריל עליון טורבו כשהחום בתוך העוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס.
  • כשהעוף מגיע ל-65 מעלות צלזיוס, מוציאים את העוף מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות כשהוא במצב טיגון אוויר חם.
  • עבור הרוטב, ממיסים מרגרינה בטעם חמאה, ואז מוסיפים את פירות היער, הדבש והסוכר. מבשלים 15 דקות או עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, טוחנים, מסננים ומניחים בצד.
  • טובלים את השוקיים ברוטב ומניחים אותם בחזרה על הרשת לבישולם כשהם תלויים במשך 10 דקות או עד שהרוטב מתקרמל.
  • מגישים עם מעט רוטב ומקשטים בעירית.
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )
סוכריות עוף במטבל פירות יער (צילום: Teka Studio )

קונכיות תפוחים וקרמל – מרכיבים לתפוחים המקורמלים:

  • 3-4 תפוחים ירוקים
  • חצי כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון

לטורטיות:

  • 2 טורטיות גדולות מחיטה מלאה
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כפית קינמון

למילוי ולקישוט המסקרפונה הטבעוני:

  • 150 גרם גבינת מסקרפונה טבעונית
  • 3 כפות יוגורט יווני טבעוני
  • תימין לקישוט

הכנה:

  • קולפים, מוציאים את הליבה וחותכים את התפוחים לקוביות. מבשלים סוכר במחבת על אש נמוכה-בינונית עד שהוא מתקרמל.
  • מוסיפים את קוביות התפוחים והקינמון למחבת ומבשלים, תוך כדי ערבוב, במשך רבע שעה. מעבירים את התערובת לכלי זכוכיות ומצננים במקרר.
  • בינתיים מכינים את הטורטיות: באמצעות רינג מתכת קורצים עיגולים קטנים מהטורטיות.
  • מערבבים מרגרינה בטעם חמאה, סוכר וקינמון בקערה ומברישים את עיגולי הטורטיות בתערובת.
  • מניחים את עיגולי הטורטיות על רשת התנור כשהן הפוכות ומקופלות על הרשת. אופים במצב טיגון אוויר חם ב-200 מעלות צלזיוס למשך 8-10 דקות.
  • מצננים מעט את קונכיות הטורטיות כדי לשמור על צורתן. הופכים אותן וממלאים בגבינת מסקרפונה טבעונית שמעורבבת עם יוגורט יווני טבעוני. מלמעלה מניחים מתערובת התפוחים.
  • מקשטים בעלי תימין, ומגישים.
קונכיות תפוחים וקרמל (צילום: Teka Studio )
קונכיות תפוחים וקרמל (צילום: Teka Studio )

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מיה זהבי
מיה זהבי
מיה זהבי - עורכת בחי פה - תאגיד החדשות

כתבות קשורות לנושא זה

תגובה 1

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן

כל הכתבות בחי פֹה

אין כמו כלא-יפו בלילות • סיפור קצר

ממש לא נעים להיזכר, גם לא כחוויה. 1963.לפני חודשים מספר השתחררתי מהצבא. החודשים האלה עברו לפני עידנים, אך הסיפור אינו מופיע ברפרטואר של כל אזרח...

אילנה – עיסוקי ילדות רבים נשכחו וטוב ששמירת ניירת המזכירה נשכחות • סיפור קצר

איש באוגדה 51 של חיל ההנדסה המלכותי מחיל המשלוח הבריטי לא ידע שטוראי דניס סמית מסתיר סוד גדול. הסיפור החל בפריז ב – 1914...

אלפרון היזהר, אני מאחוריך! ניסיון לקריירה קרבית • סיפור קצר

ברגע שהחזקתי בידי רובה כפול-קנה הבנתי שהחיים לא יחזרו להיות כימים ימימה. נכון שזה רובה משלח טילים עם גומייה והטילים היו חרצנים של דובדבנים...

בית כארמאן – על קצה המזלג של עבר מתוק עם תקוות וורודות • סיפור קצר

רחוב השמש בחיפה, בית אבן פינתי גדול ובו מספר כניסות. "בית כארמאן" על שם הבעלים. ערבי עשיר שבנה את הבניין ונהנה משכר דירה מעשרות...

ילד בן 5 נפל מחלון קומה 3 בחיפה; במצב קשה ויציב

ילד בן 5 נפל מחלון קומה 3 בחיפה ונמצא במצב קשה אך יציב. כוחות ההצלה פעלו במהירות והמשטרה פתחה בחקירה לבדיקת נסיבות האירוע.