באנר חברה כלכלית 100724
באנר גורדון 240624
באנר חזית הים רחב
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
באנר קריית אתא
באנר מוזאוני חיפה 030824
פרסום בחי פה - רחב - מונפש

שכנה | סיפור קצר | אילן סגל

טוב שכנה טובה ממרגרינה טובה. בין הדברים בהם בורך האדם...

זרימה ושפע – מחשבה חיובית כאן ועכשיו

איך ניתן להתחבר לשפע, לזכות בטוב שיש ולאפשר לברכה...

על הרגלים ועל הקושי לשחרר אותם

הרדיו פתוח. קריין בקול עמוק אומר: "לא מתרגלים עד...

החלליות היפות של הים

המדוזות בריף בת גלים יולי 2024 והמדוזות עדיין כאן, רק...

צילומים ייחודיים של יצורי הים בחיפה

לאחר אינספור צלילות, חלקן בטמפרטורות נמוכות ותנאי ראות קשים,...

עוגיות אוזני המן ג'ינג'ר לימון

פורים שמח בחברת "דורות" – מגישה מתכון ייחודי לאוזני המן:

אוזני_המן_רוחב.jpg

מצרכים (לכ- 50 עוגיות) לבצק הפריך:
300 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים
100 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
1 כף אבקת ג'ינג'ר יבש (זנגוויל)
30 גרם מיץ לימון
200 גרם חמאה קרה בקוביות

למלית:
200 גרם שוקולד לבן
35 גרם שמנת מתוקה
1 כפית גדושה דבש
6 טבליות ג'ינג'ר כתוש "דורות" (4.5 גרם כל אחד)
15 גרם (כף) מיץ לימון
25 גרם חמאה בקוביות

אופן ההכנה:
1. להכנת הבצק: למעבד מזון מכניסים את החמאה והחומרים יבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, מלח ואבקת ג'ינג'ר) ומעבדים לתערובת חולית. מוסיפים מיץ לימון ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים. מוציאים את פירורי הבצק על משטח עבודה מאחדים לבצק אחיד. מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי מרדדים בין שני ניירות אפיה. מכניסים לכשעה למקרר או עד שהבצק נוח לעבודה.
2. בזמן שהבצק בקירור מכינים את המלית: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן קצוץ, טבליות ג'ינג'ר קפוא, מיץ לימון ודבש. מחממים במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה. מוסיפים פנימה את קוביות החמאה ומערבבים היטב. שומרים את המלית בקירור עד להרכבה.
3. מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר משחררים את נייר האפייה משני הצדדים ומחזירים את הבצק על נייר אחד למשטח העבודה. את הנייר השני מניחים על תבנית אפיה. קורצים מהבצק משולשים ומניחים על תבנית האפייה. את שאריות הבצק ניתן לרדד בחזרה לקרר מעט ולקרוץ שנית. פועלים כך גם עם יתר הבצק. במחצית מהעוגיות קורצים חור קטן.
4. מכניסים את מגש האפייה עם העוגיות למקפיא. מחממים תנור ל- 150 מעלות. שהעוגיות קפואות מכניסים אותם לתנור ל- 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
5. לאחר שהעוגיות התקררו מזלפים על חצי העוגיות ללא החור ממלית הג'ינג'ר (אם המלית קשה מידיי נותנים לה לעמוד בטמפ' החדר כמה דקות) או שמים תלוליות מהמלית בעזרת שתי כפיות. מפזרים אבקת סוכר על יתר העוגיות (אלה עם החור) ומניחים על העוגיות המזולפות ליצירת אוזן המן. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר בשכבה אחת.

[bs-thumbnail-listing-2 columns="4" title="פורים 2017" tag="477" count="4" pagination-show-label="0" pagination-slides-count="3" slider-animation-speed="750" slider-autoplay="1" slider-speed="3000" bs-show-desktop="1" bs-show-tablet="1" bs-show-phone="1" paginate="slider"]

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

מערכת חי פה - חדשות חיפה
מערכת חי פה - חדשות חיפה
תכנים מחדר החדשות של חי פה - תאגיד החדשות של חיפה והסביבה מייל למערכת: [email protected] צרו קשר: 052-2410689

כתבות קשורות לנושא זה

כל הכתבות בחי פֹה

סקארמוש בעמק הזיתים • סיפור קצר

אורחות חיים בימים של פעם. מזמן! החבורה שערכה לי קבלת פנים בצורת מכות ותגרה המונית כשבאתי לראשונה למכולת בגיל שש, הפכה להיות לחבורת לוחמים מגובשת...

מוכרת לחם. מקצוע עתיק, פורע חוק ובלתי ניתן לדיכוי • סיפור קצר

מפגש באחד הימים שאמור היה לייצר נישוקים, הוליד במקום זה מבצע בילוש. שמועה עברה שבאחד הבתים על הגג קיים בית-בושת אולי בהגדרה אחרת. ממול...

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

הנגר מחיפה • סיפור קצר

לא הכל ניתן לגילוי מהטעם שליסטים עדיין משוטטים באין מפריע סיפור זה נולד בעקבות ספר שכתב האדריכל והסופר צ'רלס בלפור בשם 'האדריכל מפריז'. 1942. לוסיין...

דליה ליאון – 'אסקימו לימון' זה כאן, אצלנו בחיפה • סיפור קצר

הכניסה לבית-הספר "אליאנס" מרחוב החלוץ שימשה כמקום מפגש לחברה בימי שישי. תחילת שנות החמישים העליזות. מפגש קולני של חילופי ברכות ותכנון הבילוי עם מיטב...