באנר קריית ביאליק ותיקים מובייל 140724
באנר גורדון 240624
באנר חברה כלכלית 100724
באנר חזית הים רחב
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית אתא
פרסום בחי פה - רחב - מונפש

בני משפחת סקר בעוספיא יודעים: ביחד ננצח ◄ וידאו

עולם של יופי קלאסי ומלכותי אל ביתם המהודר של בני...

פחות זה הרבה יותר: "הפשוטה – לגמרי מנצחת" / לילי מילת תופסת מדף

בעשור האחרון, בכל שנה מחדש, אני מגיעה לחודש יוני,...

המוזיאון היפני בחיפה, האספן היהודי-גרמני וקיסר יפן

בשדרות הנשיא 89, בשכנות למלון דן כרמל, שוכן בניין...

"עיין ערך: דת" • פרק 3 • דת – הערך הפסיכולוגי

השאלות הקיומיות העובדה שהדת נוכחת בחיינו מראשית ההיסטוריה אינה מקרית....

העוגיות של מוּרמוּר

בצק פריך וצנצנת נוטלה – זה כל מה שצריך בכדי להכין את העוגיות הנפלאות האלה. מכינים בדקה – מחסלים בשתי דקות

mormor_cookies.JPG

העוגיות של מורמור
נתחיל הפעם בשיעור גיאוגרפיה.
אנחנו גרים בחיפה, בתי הבכורה גרה בהרצליה. מאז שנולדה הנכדה, נכנס נוהל למשפחה.
פעם בשבוע, בשעות הצהרים, נופלים לנו כל הדברים מהידיים, אנחנו עוזבים הכל ונוסעים ליורשת העצר.

תם שיעור גיאוגרפיה עוברים לשיעור שפות. והפעם, שבדית.
החתן השבדי שלי מפטפט עם הנסיכה מהיום שנולדה, בשבדית.
היא עונה לו רוב הזמן בעברית אבל מדי פעם משתרבבות מילים שכבר למדנו לזהות אותן.
מהיום שנולדה הוסב שמי ל מוּרמוּר.

מוּרמוּר בשבדית – סבתא.
רגע. לפני שאתם נוסעים לשבדיה ולכל סבתא שתראו ברחוב תקראו מורמור תעצרו. זה לא כל כך פשוט, יש סדר בשבדיה.
מוּרמוּר היא אמא של אמא.
מוּרפִָאר היא אמא של אבא. לכן אני מוּרמוּר.
כשאני מגיעה לגן, מרחוק חגית הגננת קוראת "מוּרמוּר הגיעה!".

שני השיעורים האלה באו בשביל לספר לכם שנכון, בנוהל זה פעם בשבוע, אבל מאז שהנסיכה גדלה הפרידות הופכות להיות יותר ויותר קשות.
היא נאחזת בי. " מוּרמוּר אל תלכי! אני רוצה שתישארי אצלי!". "מוּרמוּר בבקשה, תשני איתי!"

יש פעמים שאני נשברת. אם הסבתא הרוסייה יכולה לישון על ספה בסלון, גם!אני!יכולה!

וככה כשהאור מגרד את סוף הלילה, בום!! משהו נוחת עלי ואומר לי "מוּרמוּר , תזוזי!" גוף קטנטן נכנס לי בין השמיכה לסדין.
היא מושכת את הכרית מתחת לראשי "מוּרמוּר, הכרית שלי. אני רוצה אותה!"
ואני, שיעיפו אותי לאלף עזאזלים, שיקחו לי את הכרית, מי צריך שמיכה, רק שיתנו לי את הדקות האלה כשהיא נצמדת אלי ואני נושמת אותה.

תרגעו, זה לא נמשך הרבה זמן.
"מוּרמוּר.."
אני לא עונה
"מוּרמוּר!!"
אני ממלמלת הברות לא מובנות
"את יכולה להביא לי את ה..אממ העוגיות האלה עם השוקולד שהבאת?"
ראבק! בוקר!! מה עכשיו?!
אני לא זזה.
"מוּרמוּר!!"
"אמא לא מרשה" אני מושכת זמן
"אבל את מרשה!" היא קובעת נחרצות
מוּרמוּר מתיישבת על ספת הספה, העיניים עוד עצומות ואז מגיע השוס הסופי
"ומוּרמוּר."
אני פוקחת חצי עין ומסתכלת עליה
"תכיני לי גם שוקו.."

" העוגיות האלה עם השוקולד", זה בצק פריך עם נוטלה. מכינים בשתי דקות ומחסלים בדקה.
העוגיות של מוּרמוּר נכנסו לפנתאון המשפחתי.
אני משתמשת בבצק פריך מוכן אולם בסוף הפוסט יש מתכון.

סוויט טיפ:
הטריק של העוגיות האלה זה הרידוד של הבצק.
מרדדים בצק פריך דק דק. הבצק סופג את הנוטלה ויוצאות עוגיות נימוחות.

מה צריך בשביל העוגיות של מורמור?

בצק פריך – 1 חבילה של בצק פריך מוכן
1 צנצנת נוטלה

איך מכינים את העוגיות של מורמור?

בחבילה יש שני גלילים של בצק פריך. פותחים אחד ומרדדים.
הבצק צורתו בדרך כלל מלבן, כשמרדדים בבקשה בעדינות לכל הצדדים לרדד עד שיהיה מרובע.
למרוח שכבת נוטלה על הבצק. סיימתם? יופי. תתחילו לגלגל. רולדות של בצק עם נוטלה.
מניחים בתבנית משומנת, את הרולדות אחת אחרי השניה עם רווחים.
אופים בתנור שחומם מראש ב-180 מעלות כחצי שעה.
לאפות ב-180 מעלות כ-30 דקות . כשהבצק משחים מוציאים. נותנים לנוח חמש דקות, לא יותר. וכשזה חם, לחתוך לריבועים.
בבקשה לשים לב שהעוגיות לא ישחימו יתר על המידה, השוקולד ישרף. אם הבצק שינה צבעו לחום בהיר להוציא.
שתי דקות בחוץ, לא לתת לזה להתקרר, אני חוזרת לא!! לתת לזה להתקרר ולחתוך לפרוסות.

את הגליל השני של הבצק פריך נעשה בצורה שונה.
את ריבוע הבצק המרודד מורחים רק שלושת רבעי . לא עד הסוף.
מה פירוש? שאת הבצק נחלק לחמישה פסים, נמרח רק בארבעה פסים נוטלה. הפס האחרון ישמש ככיסוי.
התהליך הכי פשוט, לרדד. למרוח הנוטלה, לסמן חמישה חלקים ואז בזהירות להעביר פס אחד על גבי השני. הפס האחרון יהיה הכיסוי.

לאפות ב-180 מעלות כ-30 דקות . כשהבצק משחים מוציאים. נותנים לנוח חמש דקות, לא יותר. וכשזה חם, לחתוך לריבועים.

מתכון לבצק פריך:

300 ג' קמח – 2 כוסות קמח+2 כפות
200 ג' חמאה
100 ג' סוכר – חצי כוס
1 ביצה או 2 חלמונים
קורט מלח

שמים הכל בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים.
מוסיפים את הביצה ממשיכים לערבל עד שנוצרת העיסה.
את הבצק המוכן לקרר לפחות חצי שעה במקרר ורק לאחר מכן לעבוד איתו.

בקופסה אטומה זה יחזיק מעמד במשך שבוע, לא מאמינה שיחזיק יותר מיום.

אם אתם כבר כאן פרגנו לי בלייק בבקשה ב SWEET DOOLY תודה!

[bs-thumbnail-listing-2 columns="4" title="בינינו" tag="86" count="4" pagination-show-label="0" pagination-slides-count="3" slider-animation-speed="750" slider-autoplay="1" slider-speed="3000" bs-show-desktop="1" bs-show-tablet="1" bs-show-phone="1" paginate="slider"]

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

כתבות קשורות לנושא זה

כל הכתבות בחי פֹה

"אצל פרקש" • סיפור קצר

האם יכולתי לכהן כשר לתרבות הפנאי אם ייחשפו תיקים מעברי? נפגשתי עם יוכי לחמן ליד בית-ציוני-אמריקה בתל-אביב. אני אמור לחזור לחיפה והזמנתי אותה להתארח בבית...

אין כמו כלא-יפו בלילות • סיפור קצר

ממש לא נעים להיזכר, גם לא כחוויה. 1963.לפני חודשים מספר השתחררתי מהצבא. החודשים האלה עברו לפני עידנים, אך הסיפור אינו מופיע ברפרטואר של כל אזרח...

אילנה – עיסוקי ילדות רבים נשכחו וטוב ששמירת ניירת המזכירה נשכחות • סיפור קצר

איש באוגדה 51 של חיל ההנדסה המלכותי מחיל המשלוח הבריטי לא ידע שטוראי דניס סמית מסתיר סוד גדול. הסיפור החל בפריז ב – 1914...

אלפרון היזהר, אני מאחוריך! ניסיון לקריירה קרבית • סיפור קצר

ברגע שהחזקתי בידי רובה כפול-קנה הבנתי שהחיים לא יחזרו להיות כימים ימימה. נכון שזה רובה משלח טילים עם גומייה והטילים היו חרצנים של דובדבנים...

בית כארמאן – על קצה המזלג של עבר מתוק עם תקוות וורודות • סיפור קצר

רחוב השמש בחיפה, בית אבן פינתי גדול ובו מספר כניסות. "בית כארמאן" על שם הבעלים. ערבי עשיר שבנה את הבניין ונהנה משכר דירה מעשרות...