במסגרת המיזם "זלולת" (שלימים נקרא רובין פוד), הפיקו נועה קוזאק ושי רילוב ארוחה ציבורית בשיתוף עם "פלאפלונה" ברחוב מסדה בחיפה – 21/10/2015.
המיזם "זלולת" מתמקד בהצלת חומרי גלם של מזון והפקת ארוחות מהם. שי רילוב ונועה קוזאק הכירו במהלך לימודי הצילום של נועה ב"ויצו" ויצאו לדרך להצלת עודפי המזון המתיישנים ונזרקים.
הנה הוידאו מהשטח.
שי רילוב מסביר כי בעולם המערבי נזרק כשליש מכמות המזון. רוב המזון נזרק בגלל שהוא מתיישן על המדפים ברשתות השיווק ומפנה מקומו למזון חדש שמגיע מהשדות. "אנחנו מצילים את המזון הזה ומכינים ממנו ארוחות לרווחת הציבור", אומר רילוב.
נועה קוזאק מסבירה כי במסגרת המיזם, נאספות כמויות של מזון מהרשתות, בטרם ייזרק לאשפה. באמצעות העודפים הללו מכינים ב"זלולת" ארוחות לרווחת הציבור.
"טרם התחלנו בהקמת מסעדה משלנו", אומרת נועה קוזאק. "בינתיים אנו מריצים את המיזם בשיתוף עם מסעדות המארחות אותנו". התשלום הוא לפי רצונו ויכולתו של הסועד.
סועד שאין ביכולתו לשלם, יסעד ללא תשלום או שיסייע בהפקה, מוסיף שי רילוב.
המיזם "זלולת" הוא חלק מתנועה עולמית של הצלת מזון לרווחת הציבור. מיזמים דומים כבר עובדים במספר רב של מדינות מפותחות בעולם המערבי.
תמונות מאירוע זלולת בפלאפלונה – רחוב מסדה