באנר קרטיית אתא
באנר חזית הים רחב
באנר גורדון 240624
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר חברה כלכלית 100724
באנר קריית ביאליק ותיקיםרחב 140724
באנר מוזאוני חיפה 030824
באנר קריית אתא
פרסום בחי פה - רחב - מונפש

היהודי התשיעי • פרק 4

תקציר ב-30 באוקטובר 1942 קיבל מפקד הגסטפו באסטוניה הודעה שבכוונת...

בגלריית מוחין בחיפה – כשהתותחים רועמים המוזות אינן שותקות

בעיר התחתית בצהרי יום שבת (4.5.24) נפתחה תערוכה אשר...

המלון בבת גלים נבנה במהירות הבזק על אף שהוא חוסם את קו החוף

זוהי כתבת המשך לכתבה שפרסמתי לפני כחודשיים בתקופת הבחירות...

יוסי ברגר • מעצב מוצר, צלם וסופר חיפאי

פגישה עם יוסי ברגר עשויה לתת טעם של הימצאות...

מוכרת לחם. מקצוע עתיק, פורע חוק ובלתי ניתן לדיכוי • סיפור קצר

מפגש באחד הימים שאמור היה לייצר נישוקים, הוליד במקום...

חיפאים עם תשוקה – ארז גולקו • שף דיגיטלי • וידאו

'חיפאים עם תשוקה – ארז גולקו שף דיגיטלי אנו חיים בעידן בו ניתן לשלב בקלות כישרון אישי עם הפצה ויראלית, אחד כזה הוא השף ארז גולקו. לארז יש ידי זהב ואהבה אדירה לעיר חיפה. בזכותו, מאות אנשים מכל רחבי הארץ מגיעים לחיפה לסיורים קולינריים בואדי ניסנאס ועל הדרך לומדים להכיר את סוד החיים המשותפים בעיר בין יהודים לערבים.

חיפאים עם תשוקה בחי פה • ארז גולקו – שף דיגיטלי

בנוסף לסיורים הקולינאריים, ארז גם מארח בביתו קבוצות קטנות לארוחות מדהימות מעשה ידיו, ביחד עם אשתו נטאלי מומחית לנטורופתיה ובישול בריא. גורמים מסחריים בתחום המזון גילו את כישוריו ומחזרים אחריו לשיתופי פעולה, אבל ארז מקפיד לעבוד רק עם גורמים ששותפים לחזון שלו ושל אשתו – בישול רק ממקורות טבעיים איכותיים ובריאים. התעקשותו להצליח בחיפה ולא לברוח לתל אביב ראויה להערכה רבה.

השף ארז גולקו בואדי ניסנאס בחיפה (צילום: אלבום אישי).

ארז גולקו לקוראי חי פה:

אני תמיד חושב איך לרגש, לרענן ואפילו איך להפתיע. לכבוד חג השבועות, לקוראי חי פה, לפניכם מתכון של פסטה

פסטה קישואים 

(מתכון ל-2 מנות)

רכיבים:

  • 300 גרם פסטה
  • 3-4 קישואים בינוניים – רצועות דקות בעזרת קולפן
  • 3 גבעולים של בצל ירוק – חתוכים בגודל של 3 ס"מ
  • 2 שיני שום – חתוכות לפרוסות דקות
  • חופן עגבניות מיובשות
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • חופן עלי כוסברה קצוצים – לא חובה
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • קורט פלפל
  • חצי כפית גרידת לימון
  • כפית לימון סחוט
  • גבינה בולגרית – לא חובה
  • חופן קטן של אגוזים קצוצים – סוג שאתם אוהבים
השף ארז גולקו, מציג לקוראי חי פה פסטה קישואים לשבועות
השף ארז גולקו, מציג לקוראי חי פה פסטה קישואים לשבועות

אופן ההכנה – פסטה קישואים:

מבשלים את הפסטה בסיר ומסננים.
במחבט ווק על אש גבוה מוסיפים 2 כפות שמן זית ואת השום. לאחר חצי דקה מוסיפים את הבצל הירוק, פלפל, מלח, מיץ לימון, גרידת לימון, עשבי תיבול ובסוף מוסיפים את הקישואים ומערבבים בעזרת כף עץ.
לאחר 4 דקות על אש גבוה תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הפסטה וממשיכים לערב לעוד כדקה וסוגרים את האש.
מניחים מהפסטה בצלחת עמוקה, מוסיפים מעל עגבניות מיובשות, מגרדים גבינה בולגרית ומפזרים את האגוזים הקצוצים ומעט שמן זית מעל.

☺

בתאבון 

צרו קשר: בוואטסאפבמייל

אבישי כפיר
אבישי כפיר
אבישי כפיר - במאי, תסריטאי ומפיק 052-6650082 - [email protected]

כתבות קשורות לנושא זה

כל הכתבות בחי פֹה

סקארמוש בעמק הזיתים • סיפור קצר

אורחות חיים בימים של פעם. מזמן! החבורה שערכה לי קבלת פנים בצורת מכות ותגרה המונית כשבאתי לראשונה למכולת בגיל שש, הפכה להיות לחבורת לוחמים מגובשת...

מוכרת לחם. מקצוע עתיק, פורע חוק ובלתי ניתן לדיכוי • סיפור קצר

מפגש באחד הימים שאמור היה לייצר נישוקים, הוליד במקום זה מבצע בילוש. שמועה עברה שבאחד הבתים על הגג קיים בית-בושת אולי בהגדרה אחרת. ממול...

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

תמונה של יעל עם מעט מאד שכפולים בספריית המדיה

הנגר מחיפה • סיפור קצר

לא הכל ניתן לגילוי מהטעם שליסטים עדיין משוטטים באין מפריע סיפור זה נולד בעקבות ספר שכתב האדריכל והסופר צ'רלס בלפור בשם 'האדריכל מפריז'. 1942. לוסיין...

דליה ליאון – 'אסקימו לימון' זה כאן, אצלנו בחיפה • סיפור קצר

הכניסה לבית-הספר "אליאנס" מרחוב החלוץ שימשה כמקום מפגש לחברה בימי שישי. תחילת שנות החמישים העליזות. מפגש קולני של חילופי ברכות ותכנון הבילוי עם מיטב...